Israel gick in i flyktingläger

Israel gick under måndagsnatten in i ännu ett palestinskt flyktingläger. Med stridsvagnar och schaktmaskiner gick israelerna in i flyktinglägret Rafah i södra Gaza-området vid midnatt. Tre palestinier sköts ihjäl och flera bostadshus förstördes.
Tidigt på måndagsmorgonen kom också rapporter om att israeliska stridsvagnar och truppstyrkor åter gått in i flyktinglägret i Jenin på norra Västbanken. Enligt ögonvittnen gick israelerna in i lägret från två håll. Vid liknande israeliska inbrytningar i förra veckan dödades uppemot 30 palestinier. Under den gångna helgen dödades totalt 21 israeler vid ett bombdåd i Jerusalem samt vid ett bakhåll mot en vägspärr på Västbanken. Under söndagskvällen rapporterades det att den israeliska regeringen fattat beslutat om att sätta ett ''oavbrutet militärt tryck'' på den palestinska myndigheten och mot militanta palestinska grupper.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".