Svenskar protesterar i Tyskland

Hundratals arbetare samlades på måndagen i Hannover i Tyskland för att demonstrera mot beslutet att lägga ner Continentals fabriker i Gislaved och i Traiskirchen i Österrike. Bland dem finns ett hundratal personer från Sverige, som nu får stöd av kollegor från Hannover och Österrike.
Ett hundratal personer har rest i buss till Tyskland från Sverige - de får stöd av kollegor från fabrikerna i Hannover och Österrike. Representanter för arbetarna ska också träffa Continentals koncernledning och överlämna en resolution där de ber ledningen ompröva beslutet att lägga ner fabrikerna. I österrikiska Traiskirchen riskerar 1 800 personer att bli utan arbete och i Gislaved hotas 800 jobb. Uppgifterna om att Continentals fabrik i Portugal ska ha fått stöd i form av skattelättnader när verksamheten flyttas till Portugal från Gislaved, ska undersökas. Det sa EU:s konkurrenskommissionär Mario Monti vid en presskonferens i Stockholm på måndagen. I övrigt säger Monti att han inte vill kommentera fallet närmare eftersom han inte vet om den portugisiska regeringen har gett stöd till Continental och i så fall på vilket sätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".