Håkan Juholts försoningsfärd har börjat

2:14 min

I dag har Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt börjat sin rundresa bland medlemmar och väljare. Förhoppningen är att han sen ska kunna lägga frågorna om hyresbidrag och reseräkningar bakom sig. Nu på eftermiddagen har han besökt ABF-huset i Sundbyberg utanför Stockholm.

Där fick han en fråga av Ronny Nitche som är lokalpolitiker i Sundbyberg.

Vad tror du att just du kan göra för att vinna 2014? För vi måste vinna över Fredrik Reinfeldt.

– Ja, det kommer jag att göra. Jag svarade ödmjukt för valet kommer att avgöras om berättelsen framåt. Vart ska Sverige?

Det blir nu resor och möten från morgon till kväll för Håkan Juholt. Han började i morse på partihögkvarteret i Stockholm. Och efter besöket på ABF här i Sundbyberg fortsätter han till ett möte med fackliga företrädare på Lidingö. Och innan han släcker lampan ikväll ska han även hinna med ett medlemsmöte i Tyresö.

I Sundbyberg möttes Håkan Juholt mest av välvilliga partikamrater.

Karin Holmberg är lokalpolitiker i Sundbyberg.

– Jag tycker att han gjorde det väldigt bra. Han har förklarat hur han ser på saker och ting. Och jag hoppas att han orkar med att åka runt och få ut vår politik.

Även partikamraten Ronny Nitche gav ordförande gott betyg.

– Jag tycker att Håkan visar på ett engagemang som jag tror partiet behöver. Men för paritet finns det fortfarande frågor vi måste ställa oss. Hur går vi stärkta ur det här för att vinna 2014?

Håkan Juholt upprepade i dag att han såvitt han vet bara har gjort ett enda fel, nämligen att begära mer hyresbidrag från riksdagen än han skulle. Och inte ens det gjorde han med avsikt att lura någon. Det har han redan hunnit säga många gånger, men han lär få säga det många till. Hur gör han då för att hålla det goda humöret uppe?

– Jag är så övertygad om att Sverige förtjänar en bättre politik än vad den här regeringen åstadkommer. Och jag är så övertygad om idéen om social demokrati att jag får min kraft och näring i det.

Hur länge orkar du?

– Jag är i princip outtröttlig.