Polisen vet hur 4-åringen dödades

1:17 min

Polisen bedriver ett omfattande spaningsarbete för att få grepp om vad som hände 4-åringen som hittades död i Ljungby, sent i söndags kväll. Över femtio personer har förhörts hittills och 35 poliser arbetar med fallet. Hur pojken dog vet polisen redan, men hur det gick till vill man inte berätta.

Dörrknackningarna i området fortsätter, fler förhör hålls och hundar genomsöker terrängen. Ett kriscenter har upprättats. Och bland Ljungbyborna pratar man inte om något annat.

– Jag tror inte att någon kan fatta att det har hänt här. Alla pratar om det. Det är rysligt, säger Lillemor Veljebo från Ljungby.

På Kungshögsskolan i Ljungby, där ett av den mördade pojkens syskon går, har man under dagen kallat in extra personal för att ta hand om barnens frågor – men också för att skydda dem från journalister.

– Vi svarar på barns och föräldrars frågor och försöker göra skoldagen så normal som det bara går, säger Ann-Cristin Peterson Rosén är rektor på skolan.

På platsen där 4-åringen hittades är det fortfarande avspärrat. Polisen ska ha hittat ytterligare fynd och fått in flera tips från allmänheten. Men vad upplysningarna handlar om vill polisen inte berätta.

För att underlätta för tipsare har polisen rullat in en husbil i Ljungby.

– Meningen är att det ska bli tydligare, så folk kan se att man kan lämna tips även om det är en liten grej, säger Hans Sjöberg som är polisbefäl på platsen.

Sedan i måndags har också socialtjänsten i Ljungby uttalat sig om fallet. Familjen var redan innan pojkens död föremål för en utredning inom socialtjänsten. Det efter att polisen i samband med ett polisingripande larmat om att barn i familjen varit i fara. Utredningen ledde inte till något omhändertagande av barnen, men socialchefen Ing-Marie Byström säger att socialtjänsten har agerat på rätt sätt.

– Som jag ser det kunde vi inte ha agerat på ett annorlunda sätt. Det finns inga uppgifter som talar för att det skulle varit en tvångslagstiftning, utan bedömningen som jag har gjort ser jag fram tills i dag som korrekt, säger Ing-Marie Byström.

Hittills har ingen person delgivits misstanke om det misstänkta mordet på 4-åringen.