Portugal bekräftar fabriksstöd

Portugals regering bekräftar i ett brev till Ekot att den vill ge drygt 200 miljoner kronor i bidrag till Continentals omstridda däckfabrik i Lousado i ett av Portugals fattigare områden.
Bidraget ska stå för ungefär 25 procent av hela investeringen i fabriken. Den portugisiska regeringen hävdar dessutom att den HAR informerat EU-kommissionen om bidraget men här står ord mot ord eftersom kommissionen säger att den inte har fått in någon anmälan. Källor inom EU säger till Ekots korrespondent i Bryssel att det mest sannolika är att portugiserna har glömt att skicka in en anmälan , men det kan också vara så att EU-kommissionen inte har upptäckt anmälan. Däcksarbetare från Gislaved demonstrerade på måndagen utanför Continentals huvudkontor i Hannover i Tyskland och krävde att företaget inte flyttar däcktillverkningen till Portugal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".