Fox kommenterade sin avgång

1:58 min

Den före detta försvarsministern i Storbritannien som i fredags avgick kommenterade i dag för första gången skandalen som tvingade honom att avgå. Liam Fox gjorde det genom ett uttalande i parlamentets underhus.

– Jag ber om ursäkt för att jag brutit mot reglerna och jag accepterar att det inte bara handlar om vad som hänt utan även om hur det uppfattas, sa Liam Fox i sitt uttalande som också till stor del handlade om mediernas behandling av honom och hans familj.

I går kväll offentliggjordes utredningen om Liam Fox förhållande till sin bäste vän Adam Werrity.

Mannen som själv presenterade sig som försvarsministerns rådgivare och följt med honom på möten och resor runt om i världen, utan att avlönats av varken försvarsdepartementet eller det konservativa partiet.

Istället, visade det sig, finansierades han av mäktiga finansiärer med kopplingar till försvarsindustrin.

Utredningen konstaterade att försvarsministern allvarligt brutit mot de regler som gäller för ministrar men gick inte längre än så. Oppositionen vill ha en mer omfattande utredning.

Premiärminister David Cameron menade att saken nu är utagerad då rapporten blivit publicerad och ministern avgått. Något som inte var särskilt vanligt under Labourregeringen påpekade han.

Ed Milliband bad premiärministern att i alla fall uppvisa lite ödmjukhet en vecka som denna.