Ännu ingen misstänkt för brutalt Alingsås-mord

1:44 min

I Långared utanför Alingsås vajar flaggor i dag på halvstång efter att ett äldre lantbrukarpar i går hittades mördade i sitt hem. Ännu har polisen inte gripit någon för mordet.

Polisen säger sig ha gott hopp om att lösa mordet men ännu är ingen gripen. Den tekniska undersökningen avbröts i går kväll och återupptogs under morgonen.

– Den kommer att pågå ett bra tag. Hela dagen, enligt min uppfattning, sade Hans Kinander, tillförordnad kommissarie på roteln för grova brott på länskriminalen i Borås, på torsdagsmorgonen till TT.

Polisen säger sig ännu inte ha någon bestämd teori om motivet till mordet.

Såväl Missionskyrkan som Svenska kyrkan tar i dag emot oroade ortsbor.

– I dag håller vi Missionskyrkan öppen för att den som önskar ska kunna komma hit. Klockan 18.00 kommer vi tillsammans med Svenska kyrkan ha öppet i deras lokaler. Vi upptäckte i går kväll att det kom ungefär 50 personer hit. Jag tror att många känner en oro, säger Ulf Efraimsson från Missionskyrkan.

Det är en strålande höstdag i den lilla byn Långared utanför Alingsås. I det som kallas Långaredsbygden bor omkring 1 000 personer och det äldre lantbrukarpar som mördades var välkända.

Vid parets hus är polisens blåvita avspärrningsband uppsatta, polisens tekniska undersökningar ska fortsätta under dagen och en traktor kör fram och tillbaka med foder.

På gården finns ett 20-tal kor och ortsbor hjälper till att mjölka och mata korna.

Kjell Jonsson och Ole Glans bor i Långared.

– Det är så ofattbart att det inte går att säga någonting. I söndags morse hjälpte vi honom när det hade gått ut nio kvigor här. Sedan dess har vi inte pratat med honom. Jag förstår ingenting.

– Det finns ingen logisk förklaring. Att det drabbar människor som jag inte kan tänka mig har stört en människa här. Det är nästan Långareds goaste människor skulle jag säga.

Det mördade paret var aktiva i Pingstkyrkan i Alingsås och meningen var att de i går skulle varit med på ett körframträdande.

När andra körmedlemmar i går skulle hämta upp paret möttes de av en makaber syn. Polisen larmades och gruppen på nio personer blev tillsagda att stanna kvar i väntan på polisen.

Ingen av dem är misstänkta för något brott. Nu hoppas alla att polisen löser morden så snart som möjligt.

– Det är väldigt viktigt, folk är oroliga och undrar. Det blir mycket prat som blir fel.