Endast hälften av väljarna har registrerat sig

1:22 min

På fredagskvällen avslutades valkampanjen i Tunisien inför landets första fria val. På söndag går flera miljoner tunisier till urnor under övervakning av utländska valobservatörer. Många partier kandiderar för att bygga Tunisiens framtid.

– Hur skulle det gå till, jag är ju analfabet, fortsätter han och tittar mig rakt i ögonen. De rymmer både vemod och stolthet.

Bara hälften av Tunisiens möjliga väljare har registrerat sig -  3,7 miljoner är inskrivna. Och inte heller för dem blir kanske valet lätt. Det finns 81 partier att välja mellan.

Det islamistiska partiet Ennahda kommer, enligt opinionsmätningarna, att få över en tredjedel av rösterna. Det skrämmer det moderna religionsneutrala Tunisien. Klyftorna är stora över landet med en rik Medelhavskust och ett fattigt inland.

De som vinner på söndag ska inom ett år ha presenterat en författning, men arbetslöshet, investeringar och ekonomi är också i centrum.

Ahdel Hamid är snickare, men arbetslös. Han försöker nu klara en trebarnsfamilj på några hundra kronor i veckan från plastflaskorna.

– Må den som väljs vara välkommen, säger han.