Flygplats i Bangkok stängd och översvämmad

1:41 min

En flygplats i Thailands huvudstad Bangkok har fått stänga i dag på grund av stigande vattenmassor som nu rör sig norrifrån in mot centrum.

I dag utlyste regeringen en fem dagars helg i de vattendrabbade delarna av Thailand, för att göra det lättare för människor att klara krisen.

Samtidigt fortsätter vattennivån att stiga i huvudstaden Bangkoks norra delar. Detta medan vattenmassorna norrut i landet nu är stabila eller har börjat sjunka undan, enligt myndigheterna.

I morgon förutspår man en vattennivå på runt en meter i Bangkoks norra förorter.

Där ligger Bangkoks gamla flygplats Don Muang, som i dag mest hanterar inrikesflyg, och flygplatsen stängdes i dag för flygtrafik sedan vatten börjat sippra in på flygplatsområdet.  Regeringens kriscentrum, som inrymts i en av terminalerna, väntas bli kvar.

Den internationella flygplatsen Suvarnabhumi, som hanterar de flesta utrikesflygningar, är öppen som vanligt. Och merparten av Bangkok är ännu så länge förskonat från vattenmassor, liksom populära turistdestinationer söderut.

Experter kan inte säga om också Bangkoks centrala affärskvarter kommer att drabbas, det beror på oförutsägbara faktorer som nya regn, tidvatten och tillströmningen norrifrån, och ifall provisoriska vallar och murar kan hålla emot vattenmassor.

Under tre månaders översvämningar, som beror på ovanligt kraftiga regn i somras, har nu över 360 människor dödats, miljontals hem skadats och fabriker ödelagts

Katastrofen är en hård prövning för premiärminister Yingluck Shinawatra, en affärskvinna som inte haft någon ledande politisk roll tidigare och som tillträdde i augusti efter en triumfartad valseger. Nu när vattenkatastrofen kräver mängder av snabba beslut finns det rapporter om spänningar mellan hennes regering å ena sidan och