Mirakel när nyfödd räddades i Turkiet

2:29 min

Över 430 döda och omkring 1 300 skadade i jordbävningen i östra Turkiet i söndags. Chanserna att hitta överlevande i rasmassorna minskar. Men mirakel sker, en 16 dagar gammal baby grävdes fram i Ercis.

– Jag kunde inte röra henne, men jag såg hennes ben när hon bars bort till sjukhuset av sin moster och morbror, berättar flickans farfar Ahmed Karaduman.

Han var själv närmast dörren när jordbävningen började och lyckades ta sig ut. Men hans fru, son, sonhustru och babyn Azra blev alla kvar i huset.

När hon räddats kommer räddningsarbetare ut med hans mobiltelefon.

Han berättar i telefonen att han just fått ut den och barnbarnet efter två dagar.

– Tack Gud vi räddade mitt barnbarn, men jag hoppas också vi kan rädda hennes mamma, fru och jag har min son kvar därinne.

För bara några timmar sedan trodde Ahmed att alla var döda och när han hörde nyheten trodde han knappt det var sant.

– Jag var med min andre son och kramade honom och vi grät tillsammans. Vi hade förlorat hoppet så här 48 timmar efter jordbävningen att någon skulle hittas levande.

Babyn Azra verkar må bra, men hennes första tid i livet har varit dramatisk. Hon föddes för tidigt och sedan blev hon fast under ett raserat hus.

– Jag tror att Gud räddade henne för oss, hon var verkligen en väldigt fin baby, en söt vacker baby och jag hoppas ni kommer att kunna se henne.

En dryg timme senare applåderar folk runt det raserade huset. Både Ahmeds fru och sonhustrun tas ut levande ur huset. Men sonen är fortfarande kvar. De har suttit fast sedan i söndags.

Sjukvårdaren Illham Gök pratade med dem genom lager av betong, han säger att det är en fantastisk känsla att de kom ut levande.

– Vi är så glada att vi lyckades med vårt arbete och moraliskt betyder det jättemycket, säger Illham Gök.