Saablöner dröjer igen

Lönerna till de anställda på Saab Automobile i Trollhättan är föresenade igen. Företaget väntar på lönegarantipengarna från länsstyrelsen som inte kommit.

– Vi hade inte fått in pengarna på vårt konto i dag. Vi återkommer i morgon med ytterligare information, säger Gunilla Gustavs.

– Lönegarantin är godkänd, de har skickat pengarna till oss, men innan lunch i dag hade de inte kommit in ännu, säger hon vidare.

En ny månadslön som ska betalas ut och åter dagar av osäkerhet kring när pengarna väl ska komma. Samtidigt pågår spelet mellan Saabs ägare Swedish Automobil och de två tilltänkta kinesiska ägarna Pang Da och Youngman.

De senaste dagarna har parterna förhandlat i Stockholm, och enligt de senaste uppgifterna säger nu de kinesiska bolagen att avtalet mellan parterna från i juli fortfarande gäller. Men det är oklart om de senaste förhandlingarna löst upp några knutar.

– Vi är i diskussioner med både Pang Da och Youngman, de fortsätter fram tills vi har någonting klart att berätta, säger Gunilla Gustavs.