Global etik för storföretag

Regeringen vill engagera dom svenska storföretagen för globalt socialt ansvar och etik. Ett 40-tal av näringslivets toppledare har anmält sig till ett möte på torsdag i Stockholm där dom här frågorna ska diskuteras med statsminister Göran Persson.
Regeringens mål är att få företagen att förbinda sig att följa dom världsomspännande riktlinjer som finns för en humanare globalisering. Hela tre ministrar, utrikesminister Anna Lindh, handelsminister Leif Pagrotsky och biståndsminister Jan O Karlsson, mötte upp i dag på morgonen för att försöka visa betydelsen av regeringens initiativ att marknadsföra global etik bland storföretagen. Det är FN:s och den västliga ekonomiska samarbetsorganisationen OECD:s affärs och etikregler som regeringen vill att dom svenska storföretagen ska anamma, och läsa på. OECD-reglerna talar bland annat om det förgripliga i att ge sig in i kartell- och mutaffärer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista