Syrien är inte som Tuniesien, Egypten eller Jemen enligt al-Assad. Foto: Remy de la Mauviniere/Scanpix

al-Assad varnar omvärlden för inblandning

Syriens president Bashar al-Assad varnar andra länder för att blanda sig i vad han menar är Syriens interna angelägenheter. I en intervju säger han att konsekvenserna skulle bli mycket omfattande för hela regionen.

I en intervju med den brittiska tidningen The Sunday Telegraph, säger al-Assad att det skulle skapa citat "ännu ett Afghanistan" och sätta hela Mellanöstern i brand.

Intervjun är den första som al-Assad gett för en tidning i ett västland sedan de regimkritiska protesterna i Syrien startade i våras. I den poängterar al-Assad att hans land skiljer sig från Tunisien, Egypten och Jemen.

Enligt FN har över 3 000 personer - de flesta civila - protesterna mot hans styre. Så sent som i går fördömde FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon än en gång våldsamheterna i Syrien och vädjade om ett slut på angreppen mot civila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".