Grekiska ministrar splittrade om folkomröstning

Greklands finansminister och landets utvecklingsminister motsätter sig premiärminister Giorgios Papandreous plan på en folkomröstning om räddningspaketet till landet.

Finansminister Evangelos Venizelos anser att det grekiska euromedlemskapet är en historisk erövring för landet som inte bör avgöras genom en folkomröstning, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Utvecklingsminister Michalis Chryssohoidis anser att beslutet och sparpaketet ska tas genom en omröstning i parlamentet och inte genom en folkomröstning, skriver nyhetsbyrån AFP.

Beskeden kommer efter gårdagens möte i Cannes med de franska och tyska ledarna som anser att en grekisk folkomröstning skulle innebära att landet röstar om medlemskapet i eurosamarbetet.

Nicolas Sarkozy och Angela Merkel sa också att Aten inte kommer få några fler utbetalningar från nödpaketet före folkomröstningen.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".