Yxman överföll piloter i flygplan

I Norge gick en man bärsärkargång med en yxa ombord på ett flygplan på onsdagsförmiddagen. Två piloter och en passagerare är skadade.

Det var ombord på ett flyg mellan Narvik och Bodö på onsdagsförmiddagen som passageraren gick till angrepp.

Flygplanet var på väg att landa när passageraren började hugga både mot piloterna och en passagerare med en yxa. 

Delar av flygplatsen har spärrats av
Piloterna lyckades ändå genomföra landningen. Poliser och ambulanser kom snabbt på plats och delar av flygplatsen har spärrats av.

Dramat inträffade på ett litet flygplan med nio personer ombord. Planet tillhör bolaget Kato Air. De skadade personerna har nu förts till sjukhus i Bodö och enligt sjukhuset har de inte fått allvarliga skador.

Gärningsmannen är gripen
Gärningsmannen har gripits och den fråga många ställer sig i Norge nu är hur det är möjligt att kunna gå ombord på ett flygplan med en yxa.

Enligt flygplatsen i Narvik där passageraren gått ombord så har man där ännu inte fått den säkerhetsutrustning med scanner som de flesta flygplatser har idag. Först nästa år ska säkerhetsutrustningen vara på plats.

Beatrice Janzon, Oslo
beatrice.janzon@nrk.no

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".