Carema slopar bonusar till cheferna

Nu slopar det omdiskuterade vårdföretaget Carema Care hela sitt bonusprogram, skriver Expressen.se. Redan i måndags kunde P4 Stockholm berätta att bonusarna inom äldreomsorgen skulle slopas.

Vd:n Carl Gyllfors bonus ställs också in. "Fel saker får aldrig prioriteras. Nu har vi satt stopp för alla bonusar i våra verksamheter, och det gäller naturligtvis även mig själv", skriver han i en blogg på bolagets hemsida.

Kontroverserna kring Carema inleddes när med ett avslöjande om allvarliga brister och vanskötsel av de äldre på två av företagets äldreboenden i Stockholm.

Sedan berättade SVT:s dokument inifrån att Carema Care betalat ut vinstbaserad bonus till sina chefer. Enligt Sveriges Kommuner och landsting, SKL, är bonus inom vårdsektorn bara ok om de har kopplingar till kvalitet.

I måndags berättade affärsområdeschefen för äldreomsorgen i P4 Stockholm att bonusarna skulle stoppas. Hon berättade även att bonussystemet skulle göras om.

– 2012 kommer det att vara kvalitetsaspekten som ska vara grunden för bonusutbetalningar, sa Kerstin Stålskog affärsområdeschef för äldreomsorgen på Carema Care.

Slutar med bonus

Patienten skadades under flytten från sin rullstol.

#text=4787635#äldreomsorgen på Carema Care berättade i måndags för P4 Stockholm om de slopade bonusarna.

Nils Lindström

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista