SOS Alarm ser över rekrytering efter dödsfall

Efter en 23-årig mans död ska SOS Alarm titta på hur man bättre kan bedöma empatisk förmåga vid nyrekrytering. I morgon börjar rättegången mot den sjuksköterska som inte skickade en ambulans.

– Det blir nog jobbigt både för mig och min familj att sitta med och behöva uppleva allt en gång till, säger 23-åringens pappa.

Den 52-åriga sjuksköterskan åtalades i juli för grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att SOS Alarm hade tydliga rutiner, som sjuksköterskan inte följde.

– Han skickade inte en ambulans som han skulle, säger kammaråklagare Gunnar Fjaestad.

Mannens advokat Björn Hurtig anser att SOS Alarm felaktigt har lagt all skuld på den anställde.

– Min klient har försökt att hjälpa honom. Han har inte lyckats med att få symptombilden att gå ihop, men det är inte samma sak som att vålla någons död, säger han.

Sjuksköterskan, som har sagts upp, nekar till brott. Han har utsatts för hot efter händelsen enligt Hurtig.

– Han mår jättedåligt. Inte nog med att han har gjort en felbedömning. Han har sedan fått ett åtal hängande över sig, säger han.

Enligt SOS presstalesman Anders Klarström har företaget "rigorösa krav och rutiner" vid nyanställningar, men en punkt ska utredas närmare.

– Hur skicklig man än är i sin yrkesroll så är empatin och inlevelse viktig. Vi tittar på hur vi på ett bättre sätt än tidigare ska kunna bedöma empatisk förmåga, säger han.

I fredags eftermiddag blev Socialstyrelsens utredning i ärendet klar. SOS Alarm fick kritik för "allvarliga brister", men Klarström ville inte närmare kommentera beslutet.

Rättegången i Stockholms tingsrätt väntas pågå i tre dagar.

TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".