I går kom beskedet att nya regler gäller för städföretag som vill anställa utländsk arbetskraft. Foto: Scanpix.

Skepsis mot nya regler för städföretag

"Kan slå hårt mot seriösa företag"
2:12 min

Beskedet om att städföretag som vill anlita arbetskraft från länder utanför EU måste visa upp att de har tillräckligt med pengar för att betala löner under två år, möts med skepsis från arbetsgivarhåll.

– Vi är inte säkra på att detta är lösningen på problemet.

Vad är då problemet med det här?

– Det här är en liten del av branschen som sysslar med ren kriminell verksamhet, men som sagt, 90 procent av våran bransch har färre än tio anställda. Risken med att lägga ett förslag, som det som man diskuterat, är att det drabbar väldigt mycket av de seriösa bolagen.

Det är efter upprepade indikationer på att människor från andra länder som arbetar i städföretag här i Sverige har utnyttjats på olika sätt, som Migrationsverket nu ska kräva att städföretag som vill ta hit arbetskraft från länder utanför EU har tillräckligt med pengar för löner under två år.

Johan Hult befarar att den regeln inte kommer få någon effekt. Det kommer att finnas för många sätt att komma förbi en sådan bestämmelse, tror han.

LO har länge drivit frågan om att skärpa kontrollen kring arbetskraftsinvandringen. LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin tycker att det är bra att Migrationsverket nu gör någonting - men hon likt Johan Hult är hon inte säker på att det egentligen kommer att ha någon effekt.

– Jag ser samma risk. Migrationsverket vill göra någonting och Migrationsverket är förhindrad av nuvarande lagstiftning att kunna göra det som verkligen är verkningsfullt, att se till att man går tillbaka till en myndighetsbaserad bristprövning och att man kräver bindande kontrakt, säger hon.

Jonas Lindgren, som är enhetschef på Migrationsverket, kan inte säga när regelskärpningen kommer att börja tillämpas och kritiken mot att den kanske blir verkningslös, svarar han på så här:

– Vårt uppdrag är att pröva ärenden, det vill säga ansökningar, och vad vi gör med de här åtgärderna är att skärpa kontrollen vid själva ansökningstillfället. Vi har i dag inte ett uppdrag att göra efterhandskontroller. Vad vi kan göra, är att, om ett företag har utländsk arbetskraft och sedan ansöker igen, begär att de bevisar att de har betalat ut regelmässiga löner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".