Två knivrån mot taxibilar i Jönköping

Två taxichaufförer knivrånades i Jönköping natten till söndagen med bara drygt en timmes mellanrum. Polisen tror att det rör sig om samma gärningsmän. (SR Jönköping)

Det första rånet inträffade vid halv fyratiden. Där hade taxin fått en beställning till en adress och innan chauffören hann reagera hoppade tre maskerade, svartklädda män in i bilen.

En av männen högg chauffören i låret med en kniv, så tog de förarens plånbok och sprang från platsen.

En annan taxichaufför slog larm och polisen sökte med hundar i området utan att få upp något spår. Vakthavande befäl Mats Rosenqvist säger till nyheterna att sökandet försvårades av att det regnade så. Chauffören fördes till sjukhus men kunde åka hem igen på söndagsmorgonen.

Det andra rånet en timme senare
Bara drygt en timme efter det första rånet fick en taxi en körning till en annan adress. Det kom aldrig ut någon från huset men det stod en mörkklädd man en bit bort och till slut körde chauffören fram och frågade om han beställt taxi.

Mannen hoppade då in i bilen samtidigt som han maskerade sig med en rånarluva. Han högg chauffören kraftigt i benet med en kniv och tog också här plånboken. Chauffören slog själv larm och fördes till sjukhus. Det är oklart hur illa skadad han blev.

Bilarna undersöks nu
Eftersom rånet gått till på samma sätt misstänker polisen att det rör sig om samma gärningsmän. Hur mycket pengar rånarna kom över är inte klart än och polisen har få spår att gå på.

Den sista chauffören hann se att rånaren var ljushårig innan han maskerade sig och det fanns dessutom en kamera i den bilen. Polisen ska idag studera banden för att se om det kan ge något. Taxibilarna ska dessutom undersökas av tekniker under söndagen.

Det är två olika taxibolag som drabbats av nattens rån.

Peter Jernberg
peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista