Två häktade för koppleri med tonåringar

I Bollnäs har prostitution avslöjats bland tonårsflickor. Två män har häktats misstänkta för koppleri. Uppemot tio flickor har sålt sexuella tjänster i utbyte mot pengar, narkotika och alkohol. (SR Gävleborg) 

Enligt kammaråklagare Christer Sammens har man ännu inte riktigt klart för sig omfattningen av prostitutionen.

Det hela verkar ha pågått i ungefär tre år och uppemot tio flickor mellan 15 och 18 år har sålt sex. De sociala myndigheterna har under en längre tid fått uppgifter och tips om att något inte stod rätt till.

– Många av flickorna är flickor som haft problem under uppväxten och de har haft viss kontakt med sociala myndigheter. Många har haft en trasslig bakgrund, säger åklagaren Christer Sammens.

Utreder omfattningen
Hur många män som köpt sex håller man fortfarande på och utreder, säger Christer Sammens.

– Även de har begått brott och vi strävar efter att försöka identifiera dem, som en del av utredningen, säger åklagaren.

Sexhandeln har pågått i Bollnäs, men flickorna har också skjutsats till orter i Dalarna och till Stockholm.

Spritt i Mellansverige
Åklagare Christer Sammens säger att det kan röra sig om fler orter i Mellansverige. Bilturerna har gått till privathem, men också spelklubbar, pizzerior och hotell.

De kopplerimisstänkta männen har kommit i kontakt med flickorna via tips.

– Någon har lärt känna någon och sedan har det spridit sig vidare. En flicka har varit bekant med någon och sedan har det spridit sig, säger åklagaren Christer Sammens kammaråklagare Christer Sammens.

Katarina Boive
katarina.boive@sr.se
Agneta Sundberg, SR Gävleborg
agneta.sundberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".