Statliga pensionsavtal granskas

ABB-cheferna Percy Barnevik och Göran Lindahls förmånliga pensionsavtal leder nu till en granskning av de statliga företagens pensioner och bonusavtal.
Granskningen berör 50 till 60 statliga bolag och genomförs av riksdagens revisorer. Någon övergripande bild av pensionsvillkor och bonusar bland höga chefer i dom statliga företagen har finns inte i dag, men i höst räknar riksdagens revisorer med att vara klara med sin utredning. I den ingår också att granska hur dom olika departementen sköter ägarrollen i olika företag - tidigare har riksdagens revisorer på flera punkter kritiserat regeringskansliet för brister. När riksdagens näringsutskott skulle yttra sig om granskningen av statliga chefers förmåner så röstade socialdemokraterna emot. Marie Granlund, socialdemokratisk ledamot i utskottet, säger att en granskning av det här slaget är meningslös eftersom det redan finns klara regler som dom statliga företagen måste följa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".