Ödsligt Liège efter gårdagens dåd

3:03 min

En död kvinna har hittats hemma hos den man som i går slog till i julhandeln i centrala Liège i Belgien - och dödade fyra personer. Det rapporterar belgiska medier. Kvinnan, i 45-års-åldern, ska ha varit städerska hos den 33-årige mannens granne. Dödsiffran efter gårdagens dåd mitt i en julmarknad i Liège i Belgien är nu uppe i fem, inklusive gärningsmannen.

Bland de döda är en 17 månaders baby som dog av sina skador sent igår kväll. Det var vid halv ett-tiden på dagens igår som en man började skjuta omkring sig mitt på en julmarknad.

– Jag var då i skolan, bra några meter därifrån. Då såg jag en kille som började skjuta mot människor, säger Jean-Claude Darimont.

Han är nu tillbaka på Place Saint Lambert mitt i Liège, som är nästan helt öde, förutom de poliser som upprätthåller avspärrningarna.

Julljusen från den stora julmarknaden blinkar fortfarande. Och på busshållplatsen där den 33-årige gärningsmannen helt plötsligt kastade in handgranater bland de väntande, åker rengöringsmaskiner fram och tillbaka.

Jean-Claude Darimont som går i en skola i närheten gick ut när han hörde de dova smällarna vid lunchtid igår.

– Folk sprang i panik, och genast började det gå rykten om att det var flera gärningsmän, berättar han.

Men den 33-årige mannen, som enligt polisen tog sitt eget liv efter attackerna, var ensam gärningsman, konstaterar myndigheterna i Liège.

33-åringen var känd av polisen och hade för ett år sedan avtjänat ett fängelsestraff för narkotikainnehav och vapenbrott. Han skulle under dagen igår ha hörts av polisen.

Någon förklaring till dådet har den belgiska polisen ännu inte. Kevin Gideon ville se platsen med sina egna ögon.

– Det är en konstig känsla, nå got sånt här har aldrig hänt i Liège förut, säger han.

Senare idag, vid lunchtid kommer det att hållas en tyst minut för att hedra offren för attacken.