Fortsatt våld i Mellanöstern

Israel fortsatte under fredagen med intensiva militära attacker mot palestinska mål i Gazaremsan och på Västbanken. Sedan torsdagskvällen har våldet mellan israeler och palestinier krävt minst 40 människors liv.
36 av de döda är palestinier, bland dem en av palestiniernas högsta militära ledare. Israel intensifierade sina attacker efter ett palestinskt attentat sent på torsdagen. En ensam palestinier gick då in i en judisk bosättning i södra Gaza och sköt ihjäl fem israeler, innan han i sin tur sköts ihjäl av israeliska soldater. Under fredagen svarade den israeliska armén bland annat med att beskjuta det palestinska säkerhetshögkvarteret i Gazaremsan från helikoptrar. På Västbanken gjorde den israeliska armén bland annat en räd mot flyktingläger i Tulkarm, då var en israelisk soldat bland de åtta människor som dödades där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista