Jihad och Hamas om vapenvila

Två militanta palestinska grupper, islamiska Jihad och Hamasrörelsens väpnade gren, lovar att stoppa sina stridsaktiviteter i Israel - om israeliska trupper slutar attackera palestinier.
Samtidigt varnar de båda palestinska grupperna i sitt gemesamma uttalande för att angreppen blir värre än någonsin om de israeliska attackerna fortsätter. De säger också att operationerna ska fortsätta på Västbanken, i Gazaområdet och Jerusalem - områden där israelerna är kvar med sina stridsvagnar. Hamas har tagit på sig skulden för självmordsattentatet i Tel Aviv i fredags där 20 människor dödades. I strider i Gaza under måndagen skadades enligt nyhetsbyrån Reuter 20 palestinier och två israeler. Striderna innebar den första allvarligare störningen av den vapenvila som palestiniernas president Yasser Arafat uppmanade till efter attentatet i Tel Aviv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".