Den avlidne ligger på trottoaren med en presenning över sig utanför ett bostadshus på Kantatgatan. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.

Ytterligare en dödsskjutning i Malmö

En ny dödsskjutning inträffade i dag i Malmö. En man i 50-årsåldern avled vid en skottlossning på Kantatgatan vid lunchtid. Polisen fick larmet om skottlossningen vid 12-tiden.


– Klockan 11.52 fick vi in ett larm om skottlossning på Kantatgatan och när vi kom till platsen så vi hittade vi en man skjuten och som avlidit till följd av sina skador, säger Helena Rahlmark är Skånepolisen informatör på plats.

Dagens dödsskjutning inträffade på Kantatgatan i Malmö, offret är en 50-årig man som är känd av polisen sedan tidigare, men inte för någon grövre brottslighet

– Han finns med i vårt register, men inte för någon grövre brottslighet, säger Helena Rahlmark.

Vad händer nu?

– Vi bedriver inre spaning och vi håller på med en teknisk undersökning, samt förhör vittnen. Men vi vill också ha tips om alla iakttagelser som kan ha gjorts på brottsplatsen.

Polisen har inte gripit någon för dödskjutningen, enligt initiala vittnesuppgifter rör det sig om en eller flera gärningsmän som har sprungit från platsen.

På kort tid har fem personer dödats i olika skottdåd i Malmö, bland annat sköts en 15-årig pojke ihjäl under nyårsnatten. Nu tillsätter polisen en särskild kommission som ska arbeta med fallen.

– Det är exceptionell situation med så många grova våldsbrott som har inträffat inom en så pass kort tid, säger Eva Årestad Radner, länspolismästare. Vi har fått förstärkning från Rikskriminalpolisen och vi kommer att få mer.

– Det är läskigt, och att det sker på öppen gata känns extra obehagligt, det känns som att det kan drabba oskyldiga, säger Malmöbon Åsa Malvanius.

Enligt polisen är det för tidigt att säga om dagens dödskjutning har med de tidigare morden i Malmö att göra.

Ekot i samarbete med P4 Malmöhus

Fem döda i skottdåd

  • 3 januari: Man skjuts till döds på Kantatgatan i Malmö.
  • 1 januari: 15-årig pojke hittas skjuten utanför en port och dör senare på sjukhus.
  • 26 december: Maskerad man skjuter en 27-åring till döds i en föreningslokal.
  • 20 december: 55-åring som renoverar en kafélokal skjuts i huvudet, enligt vittnen av två maskerade gärningsmän.
  • 24 november: 31-årig gängledare skjuts till döds på ett taxikontor.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista