Alhem blir aktiv politiker

En av Sveriges mest berömda jurister har rekryterats av folkpartiet. Överåklagare Sven Erik Alhem i Malmö blir partiets rättsexpert.

Sven Erik Alhem kommer att stå bakom en rad radikala förslag när folkpartiet nästa år skall anta ett nytt rättspolitiskt program.

Sven Erik Alhem säger att han som politiker tänker driva samma frågor han driver i sitt jobb som överåklagare.

– Buggning har vi ännu inte möjlighet till, kameraövervakning har det varit si och så med. Det har ju varit ett väldigt tjafsande om integritetsfrågor när det gäller möjligheten att sätta upp kameraövervakning i Statsparken i Helsingborg och på Möllevångstorget i Malmö.

Överåklagare Sven Erik Alhem utesluter inte att han kan komma att bli heltidspolitiker. Men oavsett vad som händer kommer han fortsätta att debattera samhällsfrågor.

– Jag kommer aldrig att sluta säga min mening om samhällsföreteelser. Det går inte en dag utan att jag blir arg över någonting, säger han.

Jens Ericson, Malmö
jens.ericson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".