Linköpingspolisen begär förstärkning

Uppdaterad 18:45
Polisen i Linköping har begärt förstärkning från andra län i jakten på den eller de som knivmördade två personer i tisdags morse. Orsaken är att man inte har tid att sköta det vanliga polisarbetet.

– Vi lägger alla resurser på de här morden. Det gör att vi behöver hjälp med den vanliga verksamheten. Vi hoppas få hjälp från Jönköpings- och Sörmlands län, säger polisens presstalesman Pia Thevselius.

Efter drygt tre dygn är fortfarande dubbelmordet en gåta för polisen. Det finns ännu inget motiv, ingen misstänkt gärningsman och inga direkt konkreta spår.

Inga konkreta misstankar
Tipsen fortsätter strömma in i stor mängd och bearbetas efterhand men än finns inga konkreta misstankar åt något håll. Ett antal personer som pekats ut har hörts men ingen av de bedöms som inte intressanta ännu.

Under helgen trappar polisen upp med ännu mer personal, drygt 100 jobbar med fallet. För att klara av vardagsarbetet har man begärt hjälp från andra län. Det handlar både om att bearbeta all tips och att röra sig ute på stan.

”Vi hoppas få fler tips”
– Vi fortsätter med dörrknackningen som löper ner mot Linköpings centrum. Vi fortsätter att bearbeta alla information som kommer in. Vi hoppas få in fler tips. Det är väldigt mycket inre arbete som vi håller på med just nu, Pia Thevselius.

Men det här handlar om att jobba på lång sikt?

– Ja, vi måste ju samla all information på hög nu, så att säga. Det kan vara information som är viktig att ha längre fram i förundersökningen.

Det betyder att ni är beredda på att det kan ta lite tid?

– Ja, vi är beredda att jobba tills vi har gripit den här mannen.

Daniel Rundqvist
daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista