Ebner välkomnar uppgörelse

ABB:s störste ägare, den schweiziske finansmannen Martin Ebners företagsgrupp, är positiv i sin första kommentar till uppgörelsen mellan företaget och de tidigare cheferna Percy Barnevik och Göran Lindahl.
Uppgörelsen, som går ut på att de två betalar tillbaka sammanlagt 840 miljoner kronor av sina pensioner, välkomnas av Kurt Schiltknecht, styrelseledamot i Martin Ebners BZ-grupp. - Det är bra att styrelsen i ABB lyckats nå en överenskommelse med Barnevik och Lindahl. säger Kurt Schiltknecht som anses vara finansmannen Martin Ebners närmaste man. Jag uppskattar också styrelsens försök att göra allt offentligt. I går kom ju beskedet att Percy Barnevik har gått med på att betala tillbaka 548 miljoner av sin ursprungliga pension på 930 miljoner. Göran Lindahl lämnar också han tillbaka mer än hälften av sin pension, 286 miljoner kronor. - Det här beslutet är början på en ny era med mer öppenhet och information inom ABB, säger Kurt Schiltknecht till Ekot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista