Flyktingläger attackerat

Israel fortsätter sin offensiv mot palestinska områden. Flyktingläger i Gaza och på Västbanken har attackerats och israelisk militär har skjutit mot Yassir Arafats kontor och sårat en vakt.
Sent på måndagskvällen gick israeliska styrkor med stridsvagnar understödda av stridshelikoptrar in i flyktinglägret Jabalya strax norr om Gaza City. Enligt sjukhusuppgifter i Gaza dödades 22 palestinier och ett 50-tal skadades. Ytterligare en palestinier dödades i centrala Gaza, som besköts av israeliska krigsfartyg. Efter några timmars strider började israelerna dra sig bort från Jabalya. Istället har israliska styrkor trängt in i ett flyktingläger i Ramallah på Västbanken. Skottlossning har hörts från lägret men det finns ännu inga rapporter om skador. Den israeliska attackerna kom efter att flera granater hade avfyrats mot en israelisk bosättning i Gaza, men utan att någon kom till skada. I måndagens israeliska intrång i flyktingläger i Qalqilya och söder om Bethlem på Västbanken greps drygt 1000 palestinier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".