Ännu ingen misstänkt för dubbelmordet

Det har nu gått en och en halv vecka sedan dubbelmordet på öppen gata i Linköping. Fortfarande hoppas man kunna ringa in mördaren med hjälp av analysresultat och vittnesmål. Bland annat tros mördaren ha lämnat ett blodigt handavtryck på ett tidningsställ efter att skadat sin högra hand. Men i övrigt saknas heta spår i dag.

Det var kvart i åtta på morgonen som mördaren överföll den åttaårige pojken och den 56-åriga kvinnan vid cykelbanan på Åsgatan i Linköping.

Efter mängder av förhör vet polisen att pojken överfölls först, men inte varför. 

Mördaren, som troligen skadat sig själv, försvann sen gående ner mot Tränggatan och Djurgårdsgatan.

Spåren slutar vid ICA
Vid Icaaffären på Djurgårdsgatan finns nästa spår, ett tidningsställ där en mössa hittades. På själva stället fanns också blod. Bland annat ett blodigt handavtryck från en högerhand

Här slutar också alla spår.

Fortfarande kommer nya tips till polisen varje dag, men spaningsledningen hoppas också på de analyser av DNA och fingeravtryck som nu börjar bli klara, säger pressinformatör Pia Thevslius.
– Förhoppningen är att proverna på både blod och annat som vi kan hitta på de här fynden ska kunna leda oss till en person. Sen får vi utreda om det går att knyta den här personen till brotten.

Oroliga föräldrar
Även om polisen fortfarande hoppas på att klara upp morden så finns oron kvar. Föräldrar låter ogärna barnen gå ensamma på stan och frågan är hur polisen hanterar oron och otåligheten.                     

– Det enda vi kan göra är att försöka informera allmänheten så mycket så möjligt om hur vi jobbar och vad vi kommit fram till. Sen är det svårt för oss att lugna allmänheten eftersom mannen fortfarande är på fri fot.
Men rent konkret är ni inte närmare gärningsmannen i dag?
– Nej, tyvärr.

Daniel Rundqvist, Linköping
daniel.rundqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista