Prövningar på både gatan och i parlamentet

1:28 min

Medan de grekiska parlamentarikerna i natt väntas rösta om det senaste åtstramningspaketet pågår kravaller på Atens gator. Byggnader brinner, tårgasen ligger tung och uppemot 100 000 demonstranter protesterar mot de senaste sparförslagen.

På gatorna ligger krossad marmor och demonstranter med sjalar som skydd mot tårgasen samlar ihop stenar för att attackera polisen. Flera vägar är avspärrade med brinnande barrikader.

– Grisar, skriker en man till motorcykelpoliser med batonger på väg upp mot Syntagmatorget i Aten. En bit bort brinner en av stadens mest klassiska biografer.

Under tiden diskuterar de grekiska parlamentsledamöterna det senaste sparpaketet som innehåller sänkningar av minimilönen, en minskning med 150 000 anställda i den offentliga sektorn och sänkta pensioner.

Vicky Ioannidou har gasmask för att skydda sig mot tårgasen och säger att hon tycker att kraven som ställs på Grekland är orimliga.

– Jag tycker att åtgärderna som de försöker tvinga på oss är omöjliga, de säger att om vi inte går med på det här så kommer vi gå i konkurs, men frågan är om vi kommer att gå i konkurs nu, eller om 2-3 månader om vi gör det de kräver.