Barnevik fick kritik på stämma

När ABBs styrelseordförande Jürgen Dormann öppnade företagets bolagsstämma i Zürich i eftermiddags gjorde han det med ytterligare ett generalangrepp på de tidigare koncerncheferna Percy Barnevik och Göran Lindahl.
Jürgen Dormann sa att allt för mycket makt hade koncentrerats kring en enda person under Percy Barneviks tid som VD och styrelseordförande. Han sa också i sitt tal att Göran Lindahls beslut att göra ABB till ett så kallat kunskapsföretag var fel. Efter Dormanns tal kom en hel del frän kritik från olika aktieägare. Kritik som både rörde hur själva företaget skötts och hur Barneviks och Lindahls pensioner hanterats. Många småaktieägare ville inte heller bevilja Barnevik ansvarsfrihet för sin tid som styrelseordförande förra året. Men med stöd från storägarna fick Barnevik ansvarsfrihet. Det beslutet möttes med högljudda burop.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista