Ebner vill sälja delar av ABB

ABB:s störste ägare den schweiziske finansmannen Martin Ebner säger att det nog är nödvändigt att sälja ut delar av företaget för att minska skulderna. Men han vill inte säga vilka delar som bör avyttras.
I en intervju med Ekot säger Ebner också att han inte tillhörde de som på tisdagens bolagsstämma ville att Percy Barnevik inte skulle få ansvarsfrihet för sin tid som styrelseordförande förra året. Detta trots att det är känt att Ebner varit kritisk till både hur Barnevik skött sin uppgift som ordförande och till den jättelika pension som Barnevik lyft från bolaget. Ebner säger att i den överenskommelse där Barnevik lovade att betala tillbaka mer än hälften av pensionen så ingick också att en del storägare skulle rösta för att Barnevik skulle få ansvarsfrihet. Om inte pensionspengar hade betalats tillbaka hade jag nog röstat nej, säger Martin Ebner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".