S bryter löfte om satsning på unga

Stockholms ungdomsverksamhet får inga pengar. För två år sedan lovade socialdemokraterna att satsa på fritidsverksamhet. Men nu har de som ansvarade för projektet hoppat av eftersom de tycker att inget händer. (P3 Nyheter)

Joakim Langer och Ivar Forstadius har varit ansvariga för projektet.

– Jag är väldigt ledsen. Jag är själv aktiv socialdemokrat och jag trodde att det skulle betyda mycket att den här majoriteten skulle få en chans att agera, säger Ivar Forstadius.

Under flera års tid har ungdomsverksamheten i Stockholm fått mindre pengar. Och trots att det pratades mycket om att satsa inför budgeten i år, så höjs inte anslagen.

– De här frågorna har väldigt låg prioritert. Det finns egentligen inga politiker som är villiga att ta strid för de här frågorna.

Eva Sköld är Kulturchef i Stockholm och Joakim Langers och Ivar Forstadius förra chef.

– Jag ser inte samma anledning till besvikelse. Deras arbete har ju burit frukt och det har ju sällan varit en så kraftfull diskussion mellan politiker och ansvariga i Stockholms stad.

Men Ivar håller inte med.

– Jag tycker inte att det stämmer. Det är mycket prat och lite verkstad.

Irini Mavroudis, P3 Nyheter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista