Carl Bildt svarade på Twitter-frågor om Palestina

I dag presenterades regeringens utrikesdeklaration. Efter riksdagsdebatten svarade utrikesminister Carl Bildt på frågor från allmänheten via Twitter.

Ett ämne som Carl Bildt fick många frågor om var Palestina, detta eftersom Palestina inte erkänns som ett land i den nya utrikesdeklarationen. Sudan och Etiopien var också två ämnen som Bildt fick frågor om, frågorna handlade då bland annat om hans tidigare åtaganden i länderna. Också oljan och kärnvapen var ämnen som Bildt fick mycket frågor om.

Carl Bildt hann inte svara på alla frågor, istället tycktes han försöka svara på någon fråga inom varje ämne. På ämnet Palestina svarade han till exempel: "När det finns ett land där som kontrollerar sitt eget territorium då skulle jag gärna se att Sverige var ett av de första länderna att erkänna det".

Och när han ombads ge ett exempel på när den tysta diplomatin har fungerat gav han Annika Östberg som exempel.

– Bland twittrarna var den allmänna opinionen efteråt att Carl Bildt inte svarade på de farliga frågorna, men att det var väldigt bra att han ställde upp och att det var ett intressant initiativ och många såg fram emot att fler politiker skulle göra såhär framöver, säger Sociala medier-korrespondenten Jack Werner på Alltid Nyheter som följde utfrågningen på twitter.