Skandalen knäckte Caremas vd

Skandalomsusade Carema Cares vd Carl Gyllfors slutar för att fokusera mer på sin familj. Den hårda kritiken under hösten innebar en "närmast omänsklig arbetsbelastning", enligt koncernchefen för ägarbolaget Ambea.

Carl Gyllfors hann inte ens vara vd i ett år. Han började i maj i fjol, och under hösten fick det riskkapitalägda vårdbolaget mycket tuff kritik för brister i kvaliteten på flera av sina äldreboenden.

– När vi får kritik som har varit berättigad har vi sagt att vi ska lära oss av den och gå vidare. Men det har varit jobbigt framför allt när man har känt att kritiken har varit orättvis, det har känts tufft mot alla anställda. Då har vi försökt bemöta kritiken och visa vår bild, säger Carl Gyllfors.

– Men jag har inte tagit någon kritik personligt, jag började ju på Carema ganska nyligen, säger han.

Han beklagar att det inte finns några bra sätt att jämföra olika vårdverksamheter, för att få reda på hur det egentligen ser ut.

– Tyvärr finns det ju i dag inga riktigt jämförbara kvalitetsindikatatorer. Det är något som både Carema och Vårdföretagarna jobbar med och jag hoppas att det kommer på plats inom en snar framtid, säger han.

Caremas personalchef Margareta Sööder blir tillförordnad vd tills en ny är på plats.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista