Hanson slår bort sig i kampen om mastern

Peter Hanson missade en enkel putt och nu ser golfsegern omöjlig ut. "Där gick nog tåget", sa SVT:s kommentator om missen.

Golfaren Peter Hanson håller på att spela bort chansen att vinna majorn US Masters. Svensken har gjort tre bogeys och ligger tre slag efter ledarduon Louis Oosthuizen, Sydafrika, och Bubba Watson, USA.

Just nu pågår en dramatisk avslutning av US Masters i Augusta.

Peter Hanson hade chansen att skriva svensk idrottshistoria genom att som förste manlige svensk vinna en golfmajor. 34-årige Peter Hanson gick ut i ledarboll på sista rundan tillsammans med amerikanen Phil Mickelson.

Men Hanson hamnade snett på inspelet på första hålet och gjorde en bogey. Det blev även en bogey på tredje hålet för Hanson som hade svårt med puttningen.

Samtidigt som Hanson darrade passade Oosthuizen, trea inför söndagen, på att ta över ledningen efter ett fenomenalt slag på andra hålet. Sydafrikanen gjorde en albatross, tre slag under par. Det är första gången sedan 1935 som en spelare gör albatross på US Masters.

Hanson hade två bra birdiechanser på sjunde och åttonde hålet, men missade knappt. I stället blev det en ny bogey på tolfte hålet sedan han missat helt i utslaget och var nära att hamna i vattnet.

Hansons första birdie för dagen kom på 15:e hålet.

Oosthuizen leder tillsammans med Bubba Watson, som spelat starkt på söndagen och klättrat rejält.

Phil Mickelsons chanser att vinna tävlingen minskade drastiskt på fjärde hålet. Amerikanen träffade ett staket vid läktaren och bollen studsade in i ett tätt buskage. Därifrån tvingades han slå med bakåtvänd klubba två gånger för att få ut bollen på banan igen. Till slut blev det en trippelbogey.

Henrik Stenson, som låg sexa inför sista dagen, spelade dåligt och ligger på nio slag över par för dagen och 40:e plats totalt. Fredrik Jacobson gick två slag över par och ligger på 19:e plats.

TT