Försvaret överger Trayvon Martin-skytten

Advokaterna tröttnade och har lämnat mannen som sköt ihjäl en obeväpnad svart tonårspojke i Florida i februari. Hans självsvåldiga beteende drev dem till att hoppa av, meddelade de på tisdagen.

George Zimmermans direktkontakt med åklagarna, hans upprättande på eget bevåg av en hemsida för att samla in pengar till sitt försvar och hans samtal med en tv-journalist blev för mycket för advokaterna.

Zimmerman har medgett att han sköt ihjäl den 17-årige Trayvon Martin men har förnekat brott och hävdat att det var i självförsvar.

Specialåklagaren Angela Corey håller presskonferens "inom tre dygn" för att lämna information om sin utredning av dödsskjutningen av Martin, meddelade hon på tisdagen.

Corey avgör ett eventuellt åtal mot mannen som sköt. Zimmerman själv håller sig undan i väntan på hennes beslut. Hon sade i måndags att hon inte för ärendet till en åtalsjury, grand jury.

Tonåringen var på väg hem till sin pappa i ett bostadsområde när Zimmerman, som gjorde frivillig vakttjänst där, fick se honom och följde efter. Zimmerman hävdar att han blev överfallen av pojken och därför sköt honom.

Brottsmisstankar mot Zimmerman avfärdades nästan genast, men demonstrationer runt om i USA tvingade fram en ny utredning och specialåklagaren Angela Corey tillsattes för denna. Dådet fick också särskild uppmärksamhet på grund av rasfrågan.

TT