Försiktig ekonomisk tillväxt i USA

1:13 min

Den ekonomiska tillväxten i USA fortsätter i försiktig takt, enligt en rapport från USA:s centralbank. Men den visar också på en stor oro för stigande bensinpriser.

Tillväxten fortsatte öka i hela landet under februari och mars, konstaterades i rapporten som kallas för beiga boken. Det är en rapport som bygger på undersökning av ekonomin i alla de tolv centralbanks-distrikten i USA.

Rapporten brukar vara en bra temperaturmätare när det gäller det ekonomiska tillståndet i landet som helhet. Den här gången målar den upp en ganska positiv bild av en ekonomi som expanderar runtom i hela USA. Arbetsgivarna fortsätter nyanställa och nivån är stabil, och tillverkningen och konsumtionen fortsätter att öka i blygsam takt.

Men Federal Reserves rapport visar också på orosmoln. Husmarknaden är fortsatt skakig i många delar av USA och enligt centralbanken finns det en stor oro över bensinpriserna.

Om bensinen fortsätter stiga i pris så väntas amerikanerna börja dra in på övrig konsumtion, konstaterar USA:s centralbank.

Rapporten från regionkontoren kommer nu ligga till grund för centralbankens kommande beslut om styrräntan. Nästa räntemöte hålls i Washington den 24 april.