FOTBOLL

Serie B-spelare dog på plan

Italiensk fotboll är i chock. Livornos mittfältare Piermario Morosini föll ihop och avled under lördagens serie B-match mot Pescara. Förbundet tog snabbt beslutet att ställa in all ligafotboll.

Efter en halvtimmes spel, när ingen spelare var i närheten, kollapsade plötsligt Morosini. Han reste sig upp, såg förvirrad ut och ramlade ihop igen samtidigt som sjukvårdare och läkare rusade in på planen.

Matchen bröts och Morosini fördes till sjukhus, där han dödförklarades redan vid ankomst.

- Vi har gjort allt i vår makt att rädda honom, men han återfick aldrig medvetandet, sade matchläkaren Leonardo Paloscia.

Fotbollsförbundet tog omedelbart beslutet att ställa in all ligafotboll, vilket gjorde att Zlatan Ibrahimovic och hans Milans match mot Genoa ställdes in bara en halvtimme före avspark.

Beskedet möttes mestadels av applåder av de som redan hunnit in på arenan.

Enligt uppgifter i de italienska medierna försenades ambulansen av en bil som blockerade vägen in till arenan, och de behövde slå in framrutan på den för att över huvud taget kunna få bort den.

- Jag vet inte om ambulansen var sen, men jag vet att entrén till planen var blockerad av ett fordon, säger Pescaras general manager Danilo Iannascoli till Sky Sport.

Piermario Morosini, som var utlånad från Udinese till Livorna, blev 25 år gammal.

TT