En demonstrant inför protesterna på Tahrirtorget. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.

Nya demonstrationer på Tahrirtorget

"Som hela havet stormar"
2:48 min

Dagens demonstrationer i Kairo handlar om att visa ett missnöje mot vad som har hänt i Egypten. Ett år efter revolutionen så har landet fortfarande ingen konstitution och ingen president. Cecilia Uddén rapporterar direkt från Tahrirtorget i Kairo.

Många upplever att det råder kaos i Egypten, lite som hela havet stormar, rapporterar Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén. Hon säger att många hoppas att demonstrationen ska bli en uppvisning av enhighet för att förverkliga revolutionens mål. Det är 30 grupper och partier som har kallat till den här protesten.

Fredagsbönen pågår och det har samlats väldigt mycket folk på torget där många väntar sig en jättemanifestation.

Inför valet i Egypten berättar Cecilia Uddén att många är oroliga att islamister ska ta över efter att deras kandidater har uteslutits från valet på teknikaliteter. Det finns många kandidater och listan är inte klar än. Men det finns egentligen två huvudkandidater i valet, en före detta medlem i brödraskapet, som uteslutits och lockar många liberaler kring sig, och den förra utrikesministern.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".