Människor samlas utanför avspärrningar vid Tottenham Court Road. Foto: Daniel Sorabji/Scanpix.

Oblodig upplösning på Londondrama

Mannen hade tagit lektioner för att få köra lastbil men inte fått något körkort. På fredagen dök han upp på körskolan och hotade att spränga sig.

Polisen kallades till byggnaden på Tottenham Court Road i centrala London klockan 12 efter larm om att någon kastade ut datorer från femte våningen i en kontorsbyggnad.

"Han dök upp, med bensinbehållare fastspända, och hotade att spränga kontoret", sade 27-åriga Abby Baafi, i ett videoklipp som den amerikanska nättidningen The Huffington Post publicerade.

Tidningen har lokaler i närheten och dess personal hörde till dem som evakuerades.

"Han sade att han inte bryr sig om sitt liv. Han bryr sig inte om någonting, han kommer att spränga alla", sade Baafi som är anställd på körskolan.

Mannen var egentligen ute efter henne, men när hon sade att "jag heter inte Abby" lät han henne gå.

Polisen spärrade av en 150 meter lång sträcka av gatan och närmaste T-banestationen stängdes. Kvarteret med många kontor och affärer ligger nära British Museum och University of London. Ett stort antal polisfordon, ambulanser och brandbilar fanns vid byggnaden. På hustaken intill låg gevärsskyttar och polisens förhandlare fanns på plats.

Efter drygt fyra timmar greps mannen. Polisen kunde inte bekräfta uppgiften om att han hållit fyra personer som gisslan.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".