Svenska ishockeyförbundet sänker biljettpriserna till VM. Foto: Robert Tennisberg Radiosporten.

Billigare att gå på ishockey-VM

"Vi vill ha feststämning med mycket folk"
1:16 min

Efter mycket hård kritik mot att det är för dyrt att se på matcherna i ishockey-VM i Globen och att det var halvtomt på Sveriges match mot Norge i går sänks nu priserna på en del sittplatser.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund förklarar prissänkningen.

– Vi konstaterar att marknaden ser inte ut så i dag, då måste vi naturligtvis anpassa oss efter marknaden. Marknaden anpassar sig inte efter oss just nu så vi gör de här justeringarna, säger Christer Englund.

Känns det ändå inte lite pinsamt att ni ska hamna i den här situationen?

– Nej, jag tycker inte att man ska vara rädd för att göra förändringar. Har man gjort en felbedömning så tycker jag hellre man ska ta lärdom av det. Det är erfarenheter vi skaffat oss, framför allt inför nästa år när vi ska driva det här på hemmaplan.

Tidningarna har talat om kris och fiasko efter att hälften av platserna gapade tomma vid Sveriges segermatch mot Norge i går.

Många har sedan länge protesterat mot biljettpaket och biljetter för tusentals kronor, inget för vanliga hockeyintresserade.

I dag höll ansvariga för VM-turneringen ett krismöte och kom sedan med beskedet att 2 400 platser med priset 1 295 kronor sänks till 395 kronor per plats. Man ska också försöka locka hockeylag och skolungdomar att fylla Globen.

– Vi tittar på flera olika möjligheter, alla vill vi ha en feststämning i Globen och vi vet att det krävs mycket folk för att få feststämning, säger Christer Englund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".