Dyr nedläggning av Electrolux i Frankrike

På onsdagen kom beskedet att Electrolux som väntat lägger ner sin spisfabrik i franska Reims. Ned-läggningskostnaden blir 300 miljoner kronor och det bekräftar Ekots uppgifter från i somras att kostnaden per anställd blir mer än tre gånger högre än vad den blir för att lägga ner dammsugarfabriken i Västervik.

Skillnaden beror till stor del på höga avgångsersättningar till de anställda i Frankrike, säger Electrolux presschef Jacob Broberg.

– Det är så att om man tittar på hur det ser ut i Frankrike så har man en modell där för hur man hanterar folk som sägs upp och där är avgångsvederlag en viktig komponent, säger han.

Men borde ni inte kunna satsa lika mycket på era anställda i Sverige som i Frankrike?

– Vi väljer att satsa på att erbjuda medarbetarna i Västervik utbildning och andra saker för att de ska kunna få nya jobb. Vi har det systemet i Sverige med trygghetssystem, a-kassa, som är till för att träda in vid arbetslöshet.

Men fackförbundet Metalls ombudsman Pekka Säikälä som skötte förhandlingarna för de anställda när Electrolux skulle stänga dammsugarfabriken i Västervik, han tycker att företaget varit jämförelsevis snålt när det gäller till exempel avtalspensioner och betald utbildning till de uppsagda

”Man har inte tagit sitt ansvar”
– En sak hade ju varit om det varit så att Electrolux hade varit ett företag som gick med stora förluster och det inte fanns pengar. Men det här är ett företag som gör 100-tals miljoner i vinst varje år. Då har man lagt sig på en låg nivå och helt enkelt inte tagit det ansvar som storföretag brukar göra.

Pekka Säikälä tycker på ett sätt att det borde vara dyrare att lägga ner i Sverige.

– Som facklig företrädare om man tänker på de människor som blir arbetslösa så är det klart att man vid sådana här tillfällen får tankar om att kanske har vi ett för billigt system för våra företag i det här landet.

Kan locka investerare
Men och andra sidan tycker han, det som också är Metalls officiella linje, att lägre nedläggningskostnader kan locka investerare och därmed arbetstillfällen till Sverige. Att företag också tänker på det viset bekräftas av Electrolux presschef Jacob Broberg

– Jag tror att det systemet vi har i Sverige med hur vi hanterar folk som blir arbetslösa på sikt faktiskt har möjlighet att skapa betydligt fler nya jobb än vad det till exempel gör i Frankrike.

Johan Prane
johan.prane@sr.se

Kalle Nilsson
kalle.nilsson@sr.se