Brittisk polis spärrar av gatan inför husrannsakan av Taimour Abdulwahab al-Abdalys hus i Luton, England. Foto: Akira Suemori/Scanpix

Husrannsakan hos Abdulwahab i rätten

0:58 min

I Glasgow i Storbritannien fortsatte i dag rättegången mot den man som är misstänkt för att ha hjälpt Taimour Abdulwahab att planera självmordsdådet i Stockholm i december 2010. I dag vittnade brittisk polis om den husrannsakan som gjordes i hans hem i Luton.

Redan den 12 december, alltså dagen efter dådet i Stockholm, var Scotland Yard på väg till huset i Luton där Taimour Abdulwahabs fru och tre barn fortfarande bodde.

Polismannen som ansvarade för husrannsakan, beskrev hur en dator på ett bord i sovrummet, visade bilder på den döde självmordsbombaren i Stockholm och vad som verkade vara en tidnings hemsida.

Under husrannsakan beslagtog man bland annat två datorer och mobiltelefoner och i en blomkruka hittade polisen rester från flera förstörda mobiltelefoner och sim-kort.

I en skrubb under trappan hittade dessutom polisen två irakiska pass utställda på Taimour Abdulwahab men under två olika namn.

Det som kanske var mest slående, enligt polismannen, var avsaknaden av manskläder i hemmet. Bara ett fåtal skjortor hittades i hemmet och enligt polismannen borde ett normalt familjeliv genererat fler spår från Taimour Abdulwahab i hemmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista