Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.

Medan polisen spanade sköt Peter Mangs igen

Polisen började spana på den misstänkte serieskytten Peter Mangs lägenhet två timmar innan ett av offren sköts.

Klockan halv fem den 23 oktober inledde polisen bevakningen av den då tomma lägenheten, efter att ha fått ett tips. Två timmar senare sköts en man med kulor som sedan kopplas till Mangs vapen, skriver Sydsvenskan.

Mangs återvände senare till lägenheten och när han strax därpå gick ut igen följde polisen efter honom.

En orsak till att polisen avvaktade med att gripa Peter Mangs var rädsla för att han skulle göra sig av med vapnet - ett avgörande bevis i utredningen mot honom.

-Vi avvaktade. Enligt tips hade han gömt vapnet utomhus. Om vi hade gått in i lägenheten och inte hittat något vapen hade vi varit rökta, säger Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalpolisen, till Sydsvenskan.

Tipset som ledde fram till spaningen och gripandet av Mangs spårades av polisen till en av Malmö kommuns datorer. En vän till den misstänkte, boende på ett kommunalt boende, hade för personalen berättat vad han hört Mangs säga om morden.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista