Astra Zeneca skär ner ytterligare i Södertälje

Ytterligare 400 tjänster, de flesta av dem i Södertälje, ska bort från läkemedelsföretaget Astra Zeneca i Sverige, uppger Rapport i SVT. I början av februari kom beskedet att 1 100 personer tvingas lämna läkemedelsjätten när den neurologiska forskningen försvinner.

Astra Zenecas presschef Ann-Leena Mikiver säger att de ytterligare 400 tjänsterna som nu ska bort är en precisering av det besked om neddragningar som företaget presenterade i februari.

– Vi förstod redan då att det var personal i staber och kringservice som skulle bli berörda. De som nu berörs är ekonomer, jurister personalavdelning, IT-tekniker, labbtekniker och den typen av breda kompetenser.

Beskedet om ytterligare uppsägningar kom inte som någon överraskning för facket.

– Det här ligger i linje med det vi hade förväntat oss, säger Malin Linnér, Unionens klubbordförande på Astra Zeneca Södertälje.

Även om förhandlingarna nu är slutförda för denna gång känner många av dem som är kvar på företaget en fortsatt ovisshet inför framtiden.

– Det är klart att det finns en oro kring att det kanske inte är sista gången vi ser en neddragning. Det är många som ställer sig frågan vad som händer nästa gång, säger Malin Linnér.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista