Mangs har själv berättat om mordet på Trez och mordförsöket på den 22-åriga mannen. Foto: Scanpix.

Mangs berättade hur han ”tömde hela magasinet”

"Träffades av minst tio skott"
1:38 min

När rättegången mot den misstänkte serieskytten i Malmö i dag fortsatte inledde överåklagare Solveig Wollstad med att redogöra för mordet på 20-åriga Trez West Persson i oktober 2009. Vid samma tillfälle skottskadades en 22-årig man svårt.

Det var sent på kvällen som den 22-årige mannen träffade Trez West Persson. De åkte tillsammans i bil ut till en parkeringsplats.

Wollstad redogjorde också för den tekniska bevisningen och sms som Trez West Persson skickade kort före skottlossningen. Sms-konversationen visar enligt åklagaren att hon var på gott humör och inte anade någon fara när hon satt med 22-åringen i bilen.

De sitter och småpratar i bilen. Plötsligt ser den 22-åriga mannen en person som tittar in i bilen. Han ser sedan ett väldigt starkt ljus, berättar Wollstad.

Sedan börjar skottlossningen, den skottskadade mannen försöker starta bilen och köra därifrån, men misslyckas. Bilen träffas sedan av flera skott.

Den 22-årige mannen, träffades av tre skott, men lyckas ändå ta sig ur bilen och tillbaka till en lokal, där vänner till honom hade fest.

Lite senare hittar en polispatrull bilen med den svårt skadade Trez West Persson. Hon förs till sjukhus, men avlider efter några timmar.

I Mangs dator har polisen hittat anteckningar om Trez West Persson och den 22-åriga mannen under rubriken ”skjutna”. Den 22-åriga mannen betecknades där som "kriminell och buse".

Enligt åklagare Wollstad var Mangs ute och cyklade i området och av en slump träffade på bilen. Han ska själv ha erkänt mordet och mordförsöket för en vän och i samtal med en psykolog beskrivit hur han tömde hela sitt magasin. Erkännandet ska ha skett den 30 oktober, kort före det att Mangs greps.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".