Bilförsäljningen i Europa fortsätter att minska

0:59 min

I dag kom siffror från branschorganisationen ACEA som visar på att det ser dystert ut på den europeiska bilmarknaden. För sjunde månaden i följd minskar försäljningen.

Under april sjönk försäljningen av nya bilar i EU med 6,9 procent, jämfört med april förra året och minskningen är störst i de länder som drabbats hårdast av eurokrisen, det vill säga Grekland och  Portugal. Även i Sverige sjönk försäljning långt mer än genomsnittet. I Storbritannien och Tyskland ökade däremot försäljningen.

Bland biltillverkarna har även Europa-ettan tyska  Volkswagen fått känna av en minskning med nästan 6 procent, medan nummer två, franska PSA Peugeot Citroën, lyckades med en liten ökning, plus 0,2 procent. Volvos försäljning minskade med nästan 9 procent.

Men det är inte alla bilfabrikat som känner krisens vindar blåsa. Jaguar Land Rover ökade försäljningen mest i april, plus 29,3 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista