Stena Line-färja kolliderade i polsk hamn

2:18 min

Stena Line-färjan Stena Spirit, som trafikerar linjen Karlskrona-Gdynia, kolliderade i morse med en kran i hamnen i Gdynia i Polen.

Tre hamnarbetare skadades, två av dem allvarligt, när den svenska färjan Stena Spirit gick på en kran i Gdynias hamn i Polen på torsdagsmorgonen.

Färjan var på väg att lägga ut mot Karlskrona när aktern drev in mot kajen och träffade kranen. Jättekranen rasade ihop, men färjan klarade sig bättre.

– Hon stötte med aktern till benet på en containerkran som föll ihop, säger Jesper Waltersson, informationsansvarig på Stena Line.

Waltersson uppger att ingen av de 49 i besättningen eller de 120 passagerarna skadades fysiskt.

Den kran som Stena Spirit slog i höll på att lasta containrar. Den föll ihop över staplade containrar vid kajkanten. Hamnarbetarna som skadades fördes till sjukhus, enligt AFP som citerar lokala nyhetskanalen TVN24.

Ett klassningssällskap, vars uppgift är att granska fartygs tekniska utrustning, har inspekterat fartyget efter kollissionen och givit klartecken för avgång.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista